BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, 24 November 2009

17th eXplomaths Closing Ceremony cum Prize Presentation at SMPJN Hj Abu Bakar Kuala Belait

The proud teacher with her 3rd place winning pupils in the
17th eXplomaths 2009.


Good job!

Tuesday, 17 November 2009

Lawatan Murid-murid Tahun 6 dan Guru Ke DST HQ

Pada 17 November 2009 Selasa, murid-murid Tahun 6 beserta dengan beberapa orang guru-guru telah membuat lawatan ke DST Headquarters Jalan Tungku Link.

Murid-murid dan guru-guru telah di bawa melawat ke bangunan DST dan seterusnya melawat ke studio Kristal FM. Rombongan juga berpeluang untuk beramah mesra dengan DJ Kristal FM dan seterusnya bercakap siaran langsung di radio.


Rombongan berpeluang untuk bergambar bersama DJ Yante
Monday, 16 November 2009

Forum Kesedaran Penyakit Kanser Serviks


Salah seorang daripada panel forum: Dr Syafiq bin AbdullahBarisan panel bagi forum pada pagi itu.Antara jemputan yang hadir.
Pada 14 November 2009 yang lalu telah di adakan satu Forum khas mengenai Penyakit Kanser Serviks. Dua orang guru telah pun menghadiri forum tersebut bertempat di Dewan Seri Kenangan Daerah Tutong.

Forum tersebut anjuran Kementerian Kesihatan Brunei Darussalam dan Persatuan Wanita Daerah Tutong dan bertujuan untuk memberikan kesedaran serta pengetahuan tentang penyakit kedua yang membunuh di Negara ini. Forum di hadiri oleh Pegawai-pegawai Kerajaan dari beberapa buah Jabatan, Guru-guru sekolah, Penuntut-penuntut, Isteri-isteri Penghulu dan Ketua Kampong di Daerah Tutong.

Forum ini sedikit sebanyak memberi kesedaran kepada kaum wanita khususnya tentang penyakit kanser ini.

Sunday, 15 November 2009

GB treat for Year 6 students-membaca doa kesyukuran
Sabtu - 14 November 2009. Sekolah Rendah Keriam telah mengadakan satu majlis keshukuran bagi murid-murid Tahun 6 yang telah berjaya pada Peperiksaan PSR yang telah lalu. Murid-murid di raikan dengan jamuan ringan yang telah di sediakan. Turut sama hadir pada majlis tersebut, guru-guru Tahun 6 dan guru-guru subjek. Doa selamat telah di bacakan oleh Cikgu Haji Kudil.
Thursday, 12 November 2009

PSR result 2009


Congratulations to all Year 6 pupils who had passed their PSR Examination!

Congratulations to all the Year 6 teachers who didn't give up in helping the pupils especially to our Guru Besar Cikgu Hjh Marinah, Cikgu Hjh Rosni, Cikgu Roziana, Cikgu Faizal and all subjects teachers!

Alhamdulilah, SR Keriam grabbed the 5th place in the Tutong District ranking with the percentage of 96.55% which was a very big achievement.

Mesyuarat PIBG pada 6 November 2009Pada 6 November 2009, Jummat - Sekolah Rendah Keriam telah mengadakan satu perjumpaan dengan Ahli Jawatankuasa Tertinggi Persatuan Ibu Bapa / Guru Sekolah. Tujuan perjumpaan tersebut adalah bagi membincangkan dan mengesahkan minit pada perjumpaan yang telah lalu. Antara agenda untuk perjumpaan ini adalah Hari Terbuka Sekolah dan Mini Sukan Ria yang mana akan di adakan sebelum berakhirnya penggal ke empat persekolahan bagi tahun 2009.

Antara yang hadir adalah: Guru Besar, Penolong Guru Besar, Ketua Kampong Keriam, Guru Kanan, beberapa orang Ahli Jawatankuasa Tertinggi serta guru-guru sekolah.Sambutan Hari Guru Kali ke 19 bertempat di Pusat Persidangan Antarabangsa BerakasSebahagian daripada guru-guru yang hadirUcapan daripada Menteri PendidikanMenanti saat keberangkatan KDYMM serta Kerabat Diraja yang lain.
Pada 5 November yang lalu telah di adakan Sambutan Hari Guru bagi kali ke 19 bertempat di Pusat Persidangan Antarabangsa Berakas.

Beberapa orang guru dari Sekolah Rendah Keriam, telah pun di jemput hadir pada hari tersebut.

Monday, 2 November 2009

Presentation Ceremony on ASEAN Corner Competition and IT-Animated ASEAN Culture Competation on 14th.October 2009 @ Nakhoda Ragam Vocational School
Monday, 26 October 2009

Lawatan Murid-murid dan Guru Tahun 6 Ke Muzium Brunei Kota Batu pada 24hb Oktober 2009Lawatan Murid-murid dan Guru Tahun 6 Ke Pusat Promosi Kesihatan pada 17hb Oktober 2009